Last van een verstopte Riool of Riolering?

Geen Nood! Rioolteam Lost dit op. Rioolteam is een expert in het ontstoppen van Rioleringen

Nu TIJDELIJK 30% Korting! Bel of mail ons meteen!

BEL NU: 0472/59.63.12

Tony is nu beschikbaar

BEL Tony: 0472/59.63.12

Rioolteam is nu beschikbaar

Ontstoppen Riolering

Ontstoppingsdienst Rioolteam

  • 24/7 bereikbaar dag en nacht

  • Wij zijn zeer snel ter plaatsen

  • Tony & Guido zijn echte vakmannen

  • Correcte Pijzen (nu 30% korting)

  • Wij ontstoppen elke Riolering

  • klantenbeoordeling 4,7 / 5

Nu TIJDELIJK 30% Korting! Bel of mail ons meteen!

Rioolteam is de expert in het ontstoppen van Rioleringen in heel de provincie Antwerpen.
BEL NU: 0472/59.63.12

Tony is nu beschikbaar 

Last van een verstopte Riool of Riolering? Geen nood! Rioolteam is een expert in het ontstoppen van Rioleringen. Bel ons op en wij zijn snel ter plaatsen. Rioolteam is een team van vakkundige ontstoppers en hebben zeer veel ervaring in het ontstoppen van Rioleringen. Wij werken snel en tegen een correcte prijs. Bel ons op en wij ontstoppen je riool in no time.

BEL NU: 0472/59.63.12

Tony is nu beschikbaar 

Bel of Mail ons!

Bel ons

Onze lijnen zijn 24/7 voor u geopend.

Email ons

Ook onze mailbox wordt dagelijks bekeken. Wij proberen u zo snel mogelijk verder te helpen.

Ontstoppingen Riolering

Riool ontstoppen door Riool Team

Is het hoog tijd om het riool te laten ontstoppen door de ontstoppingsdienst Rioolteam? Een riool kan verstopt raken door uiteenlopende oorzaken. De ene keer is er iets verkeerds door de toilet gespoeld, terwijl er de andere keer sprake kan zijn van een hele verzakking waardoor het water niet meer weg kan raken. Vervelend is het zeker, want de riolering is belangrijk voor onze woning. Dit zorgt er voor dat het water afgevoerd wordt nadat we naar het toilet zijn geweest, onze handen hebben gewassen in de wasbak, borden schoon hebben gespoeld onder de kraan in de keuken of als we in douche of in bad zijn geweest. Het heeft dus een flinke negatieve impact als het riool niet meer naar behoren het water verwerkt. Dankzij de 24/7 ontstoppingsdienst van Riool Team worden dit soort problemen verholpen. Dit doen wij in heel de provincie Antwerpen.

Waardoor raakt een riool verstopt?

Diverse oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan een riool dat verstopt raakt. De enige oplossing voor dit probleem is het riool ontstoppen. Maar waardoor raakt een riool verstopt? Hieronder zetten we een aantal van de mogelijke verklaringen voor je op een rij.

Afval in het water

Dat er veel water weg gespoeld wordt, zeggen we met gevoel voor understatement. Berekend is dat een gemiddeld huishouden jaarlijks zo’n 150.000 liter vuil water weg spoelt. Dat is nogal wat. Verwonderlijk is het dan ook niet dat je na verloop van tijd te maken zal krijgen met een verstopping. Immers zit er in dit water een hoop afval wat via de riolering verwerkt moet worden. Er blijft altijd wel iets achter. Een grote boosdoener op dit vlak is vet. Vetresten blijven kleven en zorgen voor een ophoping. Vooral vet uit de pan kun je beter in de vuilnisbak deponeren dan via het putje van de gootsteen in je keuken. Ook chemicaliën zorgen geregeld voor problemen. Door deze resten kan het water op een gegeven moment geen kant meer op en ontstaat er dus een verstopping in het riool.

Er komt van alles in het water terecht

In het geval van etensresten en vet zijn dit vaak dingen die je zelf weg spoelt. Maar er kunnen ook dingen onbedoeld in de leidingen terecht komen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de haren die via de douche of het bad weg gespoeld worden. Zelfs een goed doucheputje houdt niet alles tegen. Op den duur zal dit haar voor problemen gaan zorgen. Het kan zelfs leiden tot verstoppingen. Een andere veel voorkomende oorzaak is dat mensen via hun WC’s allerlei andere dingen door spoelen dan alleen maar WC papier. Denk hierbij aan maandverband, tampons, condooms en nog veel meer. Daar zijn deze leidingen niet op berekend en dat zal op een gegeven moment leiden tot een verstopping. Dan is de ontstopping van de riolering hard nodig.

Verzakkingen en slijtage

Hierboven benoemden we vooral oorzaak waarbij er iets klem kwam te zitten in de leiding. Maar er is nog een hele andere reden waardoor er problemen ontstaan met de riolering. Je kan namelijk te maken krijgen met een verzakking van het huis of van de riolering. In dat geval is een grotere oplossing vereist. Ook kunnen de wortelen van een boom er voor zorgen dat een riolering verzakt. Tevens kan het zijn dat de leeftijd van een woning zich begint te manifesteren. Bij oudere woningen kan het riool onder een verkeerde hoek komen te liggen. Dan is het voor het water moeilijk om weg te komen. Natuurlijk kan het ook vanaf het begin al fout zitten door een verkeerde aanleg. Mocht niet duidelijk zijn wat de oorzaak is, dan voeren wij een rioolinspectie uit om de oorzaak te detecteren. Dit zal ons ook helpen bij het opstellen van een juiste plan van aanpak.

Hoe weet je dat je te maken hebt met een verstopt riool?

Als er sprake is van een verstopt riool, kan dit zich op verschillende plekken binnen je woning manifesteren. De meest voorkomende plek is het toilet, waar je te maken kan krijgen met een verstopte WC. Vaak begint dit niet meteen met een verstopping, maar met rare borrelende en gorgelende geluiden die je maar blijft horen als de WC door getrokken wordt. Na een tijdje krijg je ineens te maken met water dat niet meer door gespoeld kan worden. Het komt omhoog. Spoel je nog een keer door, dan loop je nu de kans dat het water overstroomt uit het toilet. Overduidelijk is er sprake van een verstopt riool. Wie kan het ontstoppen van een riolering uitvoeren?

Waarom niet zelf een leiding ontstoppen?

Voor menig doe het zelver is het prima mogelijk om zelf een riool te ontstoppen. Tenminste, dat lijkt op het eerste oog zo. In het geval er iets specifieks klem zit, kun je natuurlijk zelf met een springveer aan de gang op dit object los te krijgen. Maar het probleem kan een andere oorzaak hebben dan een specifiek item dat vast zit in de leiding. Zoals we je al hierboven lieten zien, kan het bijvoorbeeld zo zijn dat het riool verzakt is. Dan kun je zoveel doen als je wilt, maar een doe het zelver lost dat zelf niet op. Bovendien wil je niet dat er iets fout gaat, met alle extra kosten die met zo’n fout gepaard gaan. Ons advies: schakel meteen een professioneel bedrijf in voor het ontstoppen van leidingen. Dan weet je zeker dat de echte oorzaak wordt opgespoord en opgelost wordt. Zo kan je riool er weer voor een tijdje tegen.

Hoe werkt de ontstopping van een riolering?

Onze vakmannen doen dit werk inmiddels al vele jaren. Alhoewel er vele soorten verstoppingen de revue passeren, behoort een riool ontstoppen tot onze meest uitgevoerde taken. Een riool verstopping komt nu eenmaal vaak voor. Soms is duidelijk wat het probleem is, maar andere keren moeten we eerst een rioolinspectie uitvoeren om het probleem te achterhalen. Wanneer dit is geluk, stellen we een plan van aanpak op en gaan we voor je aan de slag. Hierbij houden we rekening met je wensen en je budget. Dankzij de combinatie van ons erkende en ervaren team, onze professionele apparaten en de juiste materialen verhelpen we het probleem en kan het riool er weer een tijdje tegen. Het ontstoppen van rioleringen laat je aan ons over. Wil je een afspraak maken om een riolering te ontstoppen of preventief het riool te laten bekijken? Maak een afspraak via het formulier op onze site, per mail of telefonisch. Benieuwd naar onze prijzen? Bekijk dan de prijslijst op onze website voor meer info.

Rioolteam is nu beschikbaar 

Onze andere diensten

Rioolinspectie

Herstellingsdienst

Heb Je Een VERSTOPPING?
W.C , Riool of EENDER Wat?

Bel Ons Op!
Wij Lossen Dit SNEL Op!
24h 7op7

(Heel Provincie Antwerpen)

Bel Ons Meteen op!
GSM: 0472/59.63.12

BEL NU: 0472/59.63.12